Reklama
 
Blog | Vladimír Prokeš

Pozadí výběru nejvstřícnější banky GE Money Bank

Americká banka učí Čechy novinkám, Kritéria pro výběr se podstatně změnila. S krizí si stále častěji uvědomujeme, že nejlevnější nebývá nejlepší. Častěji se začíná dávat přednost při výběru banky kvalitě před nižší cenou.

Ge Money je jedinou bankou v Česku , která dodrží smlouvu s klientem?

Při potížích s Vámi jedná a hledá řešení. Po pádu do dluhové pasti je tato banka jednou z mála těch, které dodrž smlouvu v tom, že si dlužnou částku nechá v případě problému strhnout z platu. Podstatná je snaha situaci řešit, možností je i dohodnutí splátek. Nutností pak termíny dodržet.

 

Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pravidelný telefonní kontakt z oddělení dluhů je samozřejmostí, možnost si samovolně přes internet určit výši splátky a termín k vyjednání podstatně zvyšuje komfort. Velice dobře je zavedeno i spojení přes komunikační síť Facebook, to zvyšuje atraktivitu zvláště u mladších, tato stránka Ge Money nabízí další přímou možnost řešení ostatních problémů.

Naučí se národ Jana Ámose Komenského znovu se učit a přemýšlet 

 Ve středu zájmu médií se ocitá banka Ge Money vždy když přichází s podstatnou novinkou. Přitom nemusí jít vždy o chod banky. Jako v případě kdy jako jedna z prvních zavedla oddlužení,

Jedním takovým skutkem je projekt Rozumíme penězům, který učí mimo jiné děti sestavit rodinný rozpočet a řešit praktické životní situace. Do dnešního dne se do něj zapojilo pět krajů, má mimořádnou podporu u 60 škol a 2 000 žáků! V letošním roce je plánováno jeho další rozšíření.

Banka Ge money možná roztne dluhovou past

Soudní jednání nejsou vesměs vůbec navštěvována proto i to rozhodující, které proběhlo za zajímavých okolností v Jihlavě 2.3.2011 v 8 hodin bylo bez účasti a to obrazně i ve skutečnosti. Díky nedokonalým Českým zákonům, pokud chce věřitel své peníze získat, musí z důvodu 3 leté promlčecí lhůty dlužníka dát k soudu a nechat vydat platební rozkaz. protože jinak je nárok promlčen.

Poprvé je dlužníkem použit termín šikanózní žaloba

Nezúčastněný pozorovatel by zůstal v rozpacích, běžně je takových žalob proti občanům desítky tisíc a neočekává se nic zajímavého. V tomto případě však dochází k podstatnému zvratu. První podstatná skutečnost je prázdná soudní síň, nedostavil se totiž právní zástupce žalobce ani obžalovaný jej zde nemá. Dlužník se ujímá slova označuje žalobu za ,,šikanózní“ a uvádí soud do počátečních rozpaků. Na stůl totiž pokládá kufr, na dotaz soudkyně zda se sem hodlá stěhovat odpoví s úsměvem, nikoliv jsou to důkazy.
Zde jsou veškeré důkazy o tom že se dlužník nikde neskrývá své dluhy uznává a s věřitely jedná o možném řešení. Takže po posouzení  a po vyslechnutí všech bodů jeho prospěch bance nenáleží náhrada za soudní přelíčení a poplatky. Proti běžně vedenému soudnímu jednání už teď ušetřil 23 000,- přitom právo věřitele zůstalo zachováno.

Roční otrocká práce se nekoná 

Pro upřesnění dlužníkem zůstává stále, pouze se změnil přístup v případě podepsání uznání dlužného závazku se prodlužuje doba vymahatelnosti na 10 roků. Toto dává možnost uplatnit nárok opět u zaměstnavatele bez exekuce  která by navýšila dluh o dalších asi 70 000,- tedy podstatná výhoda pro obě strany.

Rok svodbody navíc při každém takovémto rozsudku

Vzhledem ke skutečnosti přednostního placení soudních poplatků a exekucí, by totiž při průměrném platu oněch 90 tisíc navíc znamenalo, pro dlužníka rok otrocké práce. Pro banku zbytečný a nesmyslný rok při čekání na své peníze.

Která další banka bude následovat tento příklad

Bohužel ostatní ,,České banky“ (ovládané Českým managementem, vlastněné zahraničním majitelem) velmi nerady jednají s klientem a vesměs s Vámi odmítají hledat řešení. Hlavní je pro ně zisk. Je podstatný rozdíl jestli dostane původních 11 procent a nebo 30 procent po roce otrocké práce to je podstatný zajištěný zisk banky, která třeba byla státem očištěna od miliardových dluhů jako údajně nevýdělečná se strátou prodánA. Mávnutím kouzelného proutku má po změně vlastníka 17.3 miliardy zisku.     

 Některé české banky Vás s problémy odkáží na ombudsmana (nemá to ale nic společného s ochráncem lidských práv) je to jen další orgán banky. Tento ,,ombudsman“ v praxi nic nevyřeší pouze zasílá další upozornění, navyšování poplatků a sankcí, nikdy s Vámi opravdu nejedná.      

Je naprosto zřejmé, že banka která Vám strhává z platu, si účtuje pouze úroky. Banka která Vás chce oškubat a v době krize a propouštění mít zajištěný velký zisk tak řeší vše přes soud a exekutory.

Vše zvlášť jako jednotlivé případy. Máte-li u takového finančního ústavu účet, kontokorent, kartu a úvěr znamená to 4x soud 4x exekuci počítejte tedy navíc s náklady něco kolem 400 000 Kč. Je to pro Vás výhodné?